Известие

Collapse
No announcement yet.

Цена на 166 в нета

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Connor Покажи съобщение
    Последно време някак си се чувствам, като глупак с тази алфа. Купена е миналата година януари на определена цена и досега е излязла доста солено и може с гордост да си кажеш, че караш висок клас кола. Но като погледна в мобилето за какви цени ги предлагат зле ми става. Ето няколко примера:

http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...271&f1=details

http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...792&f1=details

http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...394&f1=details

Да не говорим, че бензинките са все още по-евтини. Толкова ли е паднало реномето на тази кола, че да струва колкото един форд фокус??? Чак се замислям дали да я задържам, тя след 2 години 2000 лв. ще струва. По-голяма загуба от това просто няма... Не знам на другите колко им е излязла като цяло тази машина но това което стои пред вкъщи паркирано минава 15 000 и някак си не ми се струва на далавера да караш кола от 1999 година за тая цена.... Не е мазерати или Ферари... Нито пък е много здрава или частите й да са евтини. Да не говорим и колко общи дефекти за всички модели има, като грешката с климатроника, светещата лампа на еърбега, изгорелите рефлектори, дразнещото тракане на двигателя от веригата на маслената помпа. Тези дефекти естествено и те струват още пари за да се оправят. По мои изчисления 166 засега е най-неоправданата кола. Нищо чудно, че е спряна от производство.

Точно тези Алфи които си постнал са еб.. гробниците, обявите стоят с месеци, гледал съм ги на живо 90% от всички коли в мобиле. Миналия месец основната цел беше читава 166JTD, намерихме такова 136Ps за 7000лв, с много ама много зор, така че не се притеснявай толкова за спада на цените, нормалните 166ци си позадържат цените засега.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

зависи от състоянието реалната цена е 4500-6000лв. просто колата е доста слабичка по ходовата час и двигател.и цените на частите трябва да са наи малко на половина при тази честа смяна!някои сега щте почнат това е класов автомобил ала бала,класов ама алфа166. ходи е продаваи да видиш как се продава.моита ште е карам докато се разкапи бес много ремонти и на морга.

Comment

Първоначално публикувано от fox1 Покажи съобщение
        ... реалната цена е 4500-6000лв. просто колата е доста слабичка по ходовата час и двигател.и цените на частите трябва да са наи малко на половина при тази честа смяна!......
        Използваш ли опиати?
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

да "руски стандарт"
          а ти си ги събираи.като картинки.

Comment

някой е употребил повече от стандартното ...
            Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от fox1 Покажи съобщение
              да "руски стандарт"
              а ти си ги събираи.като картинки.
              Аве батка как ще е слаба ходовата част и двигателя... Била нестабилна в завои и т. н. Виждам че сфинкса пак се намесва със своите глупости и манипулира незнаещите...Имам познат които има 2-е годишен мерцедес(S), и мога да кажа че 166 е мн по-добър автомобил. Кат ти трака окачването-сменяи и забравяш...Нямало да можеш да го продадеш - батка такъв автомобил не е за продаване... Може и вече да непали, но чувството да го притежаваш ти стига.. Този автомобил е безценен и се радвам че имам Шанса да го притежавам...Така че и 10 годишен за 50000 са му малко...
              sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

На който му се струва отчайващо, че за 2г е загубил от обезценка 2-3000лв да си купи нова кола и да види колко ще е загубил за същия период. Престанете с глупостите, коя кола не губи от цената си. Ако не искате да се набутвате купувате си жигула с газова за 500лв и след 2г я продавате пак за толкова Аз също съм си купил 166-цата за 9500, когато вървяха по 14-15000лв и съм си понесъл последствията, това не ми пречи на ежедневния кеф, който ми доставя машинката.

пп като си продаваш колата никой не те пита какви ремонти си правил, това важи за всички марки, то си е поддръжка никой не го интересуват на бившия собственик тънките сметки.
                Last edited by code; d.m.y г., 17:26.
                sigpic
                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Последно време някак си се чувствам, като глупак с тази алфа.
                  А, без Алфата, как се чувстваш ?
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                  sigpic

Comment

точно тия трите алфи са пълни боклуци.синята е в мобилето от април миналата година на цена 7500
                    alfa 166jtd@super

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      А, без Алфата, как се чувстваш ?
                      Като пешеходец.

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                        Аве батка как ще е слаба ходовата част и двигателя... Била нестабилна в завои и т. н. Виждам че сфинкса пак се намесва със своите глупости и манипулира незнаещите...Имам познат които има 2-е годишен мерцедес(S), и мога да кажа че 166 е мн по-добър автомобил. Кат ти трака окачването-сменяи и забравяш...Нямало да можеш да го продадеш - батка такъв автомобил не е за продаване... Може и вече да непали, но чувството да го притежаваш ти стига.. Този автомобил е безценен и се радвам че имам Шанса да го притежавам...Така че и 10 годишен за 50000 са му малко...
                        Погледни само колко хора имат проблеми с ходовата част и как са си решавали проблема със задни втулки от мерцедес понеже от алфа са прекалено алчни да продадат втулките по отделно а решили, че трябва целия мост да се продава за 3-4 хилки. В завои наистина е много нестабилна. Купето много се накланя, което е много неудобно. Покарах Хюндай Купе примерно и в завоите със 100 не мърдаше даже. И повярвай ми патил съм си от "маневреноста" на 166. (виж. снимките)

А колкото до ходовата част наистина си е слабичка.

1. горна предна лява щанга
                        2. ляв маншон на предна полуоска
                        3. предно дясно каре
                        4. проверки реглаж на 2 моста
                        5. пълно обслужена
                        6. 2 бр. шарнирни втулки на задните шенкели към долните нсоачи
                        7. 2 бр тампони на задната стабилизираща щанга
                        8. Допълнително изпъване на джанти
                        9. задни тампони на предните долни носачи
                        10. десен халоген
                        11. десен маншон на хидравличната рейка.
                        12. сменен заден десен болт на гредата, ел кабели, преден диск.

Доста солиден лист за ходова част не мислиш ли? Да отбележа, че за 1 година има сменени преден долен ляв носач 2 пъти и 1 път заден ляв амортисьор. За двигателя нищо лошо никой не е казал. Поне това й е добре... засега. Колата си има естествено и плюсове, но най-ме изнервя това, че нищо не струва на пазара, а се води еди си какъв клас. Алфа най-много губи от цената си в сравнение със всяка друга кола.
                        Last edited by RoMAN; d.m.y г., 18:49.

Comment

разбирам те напълно - точно така разсъждавах и аз когато изтече гаранцията на чисто новата ми предишна кола - тя просто се разпадна - смених предница имаше проблеми с електрониката, заминала рейка... мани. Писна ми тотално и за два дни я продадох на цена 1/2 от тази на лизинга (конюнктура на пазара) ... затова си взех Алфата за да ме кефи - може, както казвате, да се чупи, да проявява характер и да прави магарии но ме кефи няма какво повече да пиша по темата.
                          Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Да, но човек който купува кола не си казва "Абе я да взема на тоя читавата кола за 9000 вместо да си я купя за 5000 " Винаги се хвърлят на по-евтиното и така за хора, като нас остава един голям .... Когато искаме да си продадем алфите. Не ги и виня? Така стана и в моя случай. Когато се сдобих с тази алфа тя вървеше към 13 000 по данни от форума и дори и в мобиле. Но естествено се хвърлих на такава от 8 000 лв. И от там дойде големия батак. По-добре да се беше взела тази от 13 000 и да се спестят мъките по сервизи чудене и т.н. Човек докато не си счупи главата сам не може да разбере. Та от там и проблема че хората ще предпочетат да си чупят главата с по-евтиното а ние си стоим със скъпите алфи. Не че искам я продавам, но след 2 г. няма да ми е весело да карам толкова стара кола, защото оценката на каското и всяко година пада и пада, а частите й са все така скъпи.

добре де, не мога да разбера какъв е точно проблема? Тва, че си се прецакал да си купиш Алфа ли? И колко според тебе трябва да струват тия 166-ици дето са сигурно на по половин милион км.? и след половин година ше има тема "И аз изтропах на магистралата, тия Алфи са егати кенефите". Българина беше свикнал да сменя колата през 6 месеца като я пораздрънка и му писне. Сега обаче е КРИЗА и има коли дето се продават на нереално ниски цени и от половин година нищо не е продадено. А ти викаш евтини били..колко скъпо излизат тия евтините също е коментирано милион пъти. Иначе в Италия можеш да намериш кви ли не коли за по 1000 евро, ама после кво ше патиш с тях никой не знае. Просто там техните коли са по-масови и за тва заливат нашенския пазар. Освентва ако в Германия те хванат да връткаш километражи, отиваш в панделата, ав италия е като тук - секви измамници - те даже май са ги исмислили всички шмекерии жабарите
                            (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

От тия които си дал като пример спокойно мога да заявя за 1вата, че само като и видя изолирбланта по волана и съм готов да се откажа без да знам нищо повече за нея. 3тата има леки козметични забележки, ама при тоя модел тръгнеш ли да ги оправяш си изгаснал много лошо. Виж втората ми граба окото, красива е, ама боята крие всичко. Факт, че алфите се обезценяват малко по-бързо от желаното, ама вземеш ли си някоя от тези лошо ще ти стане от ремонти, пък и ще намразиш марката. 156цата излезе 4600, пък лимузината за 4-500лв отгоре. Малко нереално нали

Comment

Ти първата ако я видиш на живо,ще намразиш Алфите.
                                Когато миналата година ходих да я гледам беше 9800лв.
                                На задните седалки имаше кашон от домати а по пода имаше шишета от Фанта и Кола.Миризмата беше ужасна.
                                Коментара беше ако я искам щели да я измият,свалят 500лв и си стискаме ръцете
                                sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Working...
                                X